Hopp til hovedinnhold

Innendørs­dekning

For å oppnå god signaldekning, hastighet og kapasitet, må det etableres egne dekningsløsninger innendørs. Vi har lang erfaring med å sikre god innendørsdekning i både nye og eksisterende bygg.

Kontakt oss

Vår prosess

Vi leverer innendørsdekningsløsninger fra A-Å – fra rådgivning og valg av rett utstyr, til prosjektering, installasjon og drift av løsningen.

Skreddersydde løsninger for innendørsdekning

Å bygge et innendørs mobilnettverk går ut på å bygge et nettverk hvor man forsterker mobilsignalene til alle deler av et bygg. Dette gjøres ved at man enten henter signalene utenfra med en forsterker, eller ved at mobiloperatørene setter opp egne antenner i nærheten av bygget.

Vi skreddersyr dekningsløsningen, slik at den er tilpasset bruk og behov for bygget. Våre ansatte har erfaring med å sikre innendørsdekning for ulike typer bygg, både passive og aktive anlegg.

  • Kontorer
  • Hotell
  • Kjøpesenter og butikker
  • Næringsbygg
  • Offentlige bygg
  • Borettslag og garasjeanlegg
Fire mennesker lent over et arbeidsbord med tekniske tegninger.

Innendørsdekning i nybygg

Nye byggeforskrifter gjør at nybygg er mer energieffektive og miljøvennlige, og vegger og tak er tykkere og tettere enn tidligere. Blant annet kan glassrutene inneholde metall, for å reflektere sollys og varme.

Dette hindrer også mobilsignaler fra å trenge inn i byggene, og det må ofte bygges eget innendørs mobilnettverk for å sikre god dekning inne. Vi har lang erfaring med å sikre god innedørsdekning i nybygg, og ansatte med bred kompetanse på ulike områder.

Gjennom å inkludere arbeidet med innedørsdekning allerede i planlegginsfasen, kan man sørge for at gode samarbeid og løsninger kommer på plass fra en tidlig fase. Der byggeprosessen allerede er i gang bidrar vi med råd og løsninger som tar hensyn til dette.

Bilde av bygg på Bjørvika i Oslo.

Når er det aktuelt å tenke på innendørsdekning?

Arbeid med innendørsdekning er aktuelt for nybygg og i bygg der dekningen ikke er tilstrekkelig. Det gjelder for eksempel når det er vanskelig å sette opp eller gjennomføre en telefonsamtale, eller når datahastigheten er merkbart treg og det er vanskelig å åpne en nettside.

Å bygge et innendørs mobilnettverk går ut på å bygge et nettverk hvor man forsterker mobilsignalene til alle deler av et bygg. Dette gjøres ved at man enten henter signalene utenfra med en forsterker, eller ved at mobiloperatørene setter opp egne antenner i nærheten av bygget.

Moderne løsninger for innendørsdekning består blant annet av aktive komponenter som oppdateres via en innebygget software. Vi bygger både aktive og passive innedørsanlegg, og har egne telemontører, elektrikere, byggeledere og prosjektledere som sørger for alt det nødvendige for å sikre god innendørsdekning.

Mads Wang
Leder innendørsdekning

Ta kontakt for mer informasjon om hvordan vi kan sikre god innendørsdekning i ditt prosjekt.