Hopp til hovedinnhold

Site Service og Sporveien har inngått rammeavtale

Vi har inngått en rammeavtale med Sporveien for utbygging og drift av fibernettverk på T-banen i Oslo.

Arbeid med å installere fiber til t-bane linjer i Oslo. Foto.
Foto: Sporveien
Sted: Oslo og Bærum
Rammeavtalens lengde: 2023-2026

Site Service Gruppen har inngått en 3-årig rammeavtale med Sporveien på med opsjon på 2 år. Avtalen omfatter drift av fibernettverk og utbygging av fiber på T-banen i Oslo og Bærum. Vi skal jobbe både på eksisterende anlegg og på den nye Fornebubanen.

Det er økende etterspørsel etter kollektivtransport, og tilbudet må utvikles for å møte tekniske krav og samfunnets behov. Sporveien jobber stadig med å forbedre kvaliteten på kollektivtransporten i Oslo, og skal de neste årene fortsette arbeidet med å oppgradere sitt signalsystem. Et velfungerende signalsystem avhenger av et stabilt fibernettverk med høy driftssikkerhet.

Rammeavtalen innebærer at Site Service Gruppen skal oppgradere eksisterende fibernett, samt og være med på utbygging der det bygges ny t-bane i Oslo og Bærum. Vi skal også drifte nettverket, og bistå med feilretting ved behov.

Arbeid på T-bane har høye krav til kompetanse, kvalitet og sikkerhet, ettersom arbeidet foregår ved T-banesporene. I Site Service Gruppen har vi kjernekompetanse innen jernbane og infrastruktur, samt en spesialtilpasset maskinpark. Dette gjør oss rustede til å håndtere prosjekter der sikkerhet er avgjørende.

Vi i Site Service gruppen får stadig større og mer komplekse oppdrag innen fiberutbygging. Jeg er glad for at vi har inngått rammeavtale med Sporveien på et såpass stort og samfunnsnuttig prosjekt, og vi gleder oss til å sette i gang.

Øyvind Brenno, Avdelingsleder for Site Service Fiber

Øivind Brenno

Avdelingsleder for Site Service Fiber

Kontaktinformasjon