Hopp til hovedinnhold

Isfjord Radio - en jobb helt utenom det vanlige

Oppdrag på Svalbard setter høye krav til både kompetanse og utstyr. Heldigvis har vi dyktige folk som trives med å løse krevende oppgaver og forhold.

Fire ansatte står sammen på et gruppebilde på en kai, Isfjord Radio.

I midten av september ble Isfjord Radio på Svalbard fredet som kulturminne. Isfjord Radio har lenge vært viktig for navigasjon både på havet og i lufta, i tillegg til kommunikasjon på land. Selv om det er lenge siden stasjonen var bemannet er det fortsatt aktivitet, blant annet finner du et hotell her. I tillegg drifter Telenor eget og andres kommunikasjonsutstyr på Isfjord Radio, og både Avinor, Telenor og Kystradio har forbindelse her. Site Service Gruppen bistår Telenor i arbeidet med å sikre bedre forbindelse for alle som ferdes på og rundt Svalbard.

Kjell-Eirik Westermann, leder for mast og anlegg i Site Service Gruppen, er blant dem som jevnlig reiser til Svalbard på oppdrag. Med over 35 års erfaring med arbeid på Svalbard og områdene rundt, er Kjell-Eirik en viktig og erfaren ressurs – både for menneskene involvert og arbeidet som skal gjøres. Siden starten av 1990-tallet har han og flere andre i Site Service Gruppen vært med på de fleste utbygginger på Svalbard, Jan Mayen og Bjørnøya. I midten av september i år var Kjell-Eirik en del av laget som blant annet bisto med oppgradering av radiolinjer mellom Isfjord Radio og Longyearbyen. En jobb som setter høye krav – til både kompetanse, utstyr og godt samarbeid.

Vi har et veldig godt samarbeid med Telenor Svalbard, og det har vi alltid hatt. Flere fra Site Service Gruppen har lang erfaring med arbeid på Svalbard, så det er jevnt over veldig dyktige folk som er med. Vi har en blanding av erfarne og nye folk fra Site Service Gruppen som reiser, sånn at flere får erfaringen og opplevelsen. Oppdrag på Svalbard og områdene rundt er spesielle, så det er viktig for oss at flere får oppleve det – samtidig som den nødvendige kompetansen og erfaringen er på plass.


– Kjell-Eirik Westermann, leder mast og anlegg

Oppdrag på Svalbard er helt utenom det vanlige. Antenna som ble utbedret i september i år er på 8-900 kg, og dermed ikke hverdagskost. Forholdene og avstandene setter store krav til både kompetanse og utstyr, og krever god planlegging. Terrenget byr på utfordringer, og en del stasjoner er plassert på høye fjell der man er avhengig av helikopter eller snøscooter for å komme seg frem. For å gjøre transport og logistikk enklere er mye nødvendig utstyr lagret på Svalbard, og resten transporteres med helikopter.

Vi er glade for å ha dyktige folk som løser krevende oppgaver og forhold – og som trives med arbeidet. De er på plass der det trengs, når det trengs. Enten det er til vanns, til lands, eller i lufta.

Kjell Eirik Westermann

Leder mast og anlegg

Kontaktinformasjon